Zowel koelen als verwarmen met hetzelfde toestel.

Wij zijn REScert warmtepompen gecertificeerd installateur

Blindeman Luc Warmtepompen Viessmann
Blindeman Luc Warmtepompen Samsung

Referenties
klik hier

Blindeman Luc Portfolio

Download
Brochures
Free Joint Multi

Wandmodellen

lucht-water Warmtepompen

Eén buitenunit, meerdere binnenunits

Dankzij de gelijkmatige warmteverdeling die vertrekt vanaf de grond bereikt men sneller een comfortgevoel. Hierdoor kan je de thermostaat 2°C lager zetten om hetzelfde comfort te krijgen als radiatorverwarming.

  • Multi Split: voordeel in het kort
  • Verwarmen, koelen én ontvochtigen met één systeem
  • Tot maximaal 5 binnenunits op 1 buitenunit
  • Keuzevrijheid in type binnenunit
  • Zeer energiezuinig en snel verwarmen
  • Capaciteitsregelende werking, tot 170% gelijktijdigheid

Keuze uit diverse modellen warmtepompen als binnen units.

Het hele jaar door optimaal comfort
Het Samsung Free Joint Multi systeem is standaard uitgevoerd als warmtepomp en kan de ruimte naast koelen ook zeer snel en energiezuinig verwarmen.

Met een Samsung warmtepomp kun je daarom in alle seizoenen genieten van een aangename binnentemperatuur en ook nog eens aanzienlijk besparen op de energierekening!

Blindeman Luc Warmtepompen Geothermische Collectoren
Blindeman Luc Warmtepompen Geothermische Sondes

Overweegt u de installatie van een warmtepomp?

Geothermische collectoren worden onder de grond gelegd

Om de geothermische warmte aan de bodem te onttrekken, wordt onder de vorstgrens horizontaal een kronkelend leidingsysteem gelegd.
De leidingen liggen 1 tot 2 meter onder het grondoppervlak. Door de leidingen loopt een vorstbestendige koelvloeistof, die de thermische energie opneemt en naar de warmtewisselaar voert.
Hoe groot de collectoren moeten zijn, hangt onder meer af van hoeveel warmte nodig is in het gebouw in kwestie.
Doorgaans is dat 1,5 tot 2 keer de oppervlakte die je wilt verwarmen. Geothermische collectoren halen thermische energie uit de bodem net onder het grondoppervlak. Die energie komt van de zon en regenwater. Voor het rendement van de collectoren is het dan ook belangrijk hoe de grond erbij ligt. De leidingen mogen bijvoorbeeld niet onder een laag asfalt liggen en er mag niet op worden gebouwd.

Geothermische sondes halen warmte uit diepere grondlagen

Een alternatief voor geothermische collectoren zijn sondes. Nadat er gaten zijn geboord in de grond, worden de geothermische sondes er verticaal of schuin in geplaatst. Die sondes bevatten ook een koelvloeistof, die de geothermische warmte op een diepte van 40 tot 100 meter opneemt en naar een warmtewisselaar voert. Vanaf een diepte van ongeveer 10 meter blijft de grondtemperatuur het hele jaar door constant. Geothermische sondes zijn dus ook bij heel lage buitentemperaturen efficiënt. Ze nemen bovendien minder plaats in dan geothermische collectoren en je kunt ze in de zomer ook gebruiken om te koelen. Hoe diep de boorgaten gaan, hangt ook af van de warmtebehoefte van het gebouw dat je wilt verwarmen en van het thermische geleidingsvermogen van de bodem. Omdat een boorgat tot 100 meter diep verschillende grondwaterhoudende lagen doordringt, moet je voor het boren doorgaans een vergunning hebben.

Warmtepompen – betaalbare en efficiënte verwarming met milieuvriendelijke energie

 

De beste garantie

Het gebruik van de beste materialen van VIESSMANN garandeert  dat wij voor een garantie kunnen zorgen waardoor u kunt genieten van een warmte zonder zorgen.

Een top service

Door de jarenlange ervaring kunnen wij u de beste service leveren voor de installatie van uw centrale verwarming.

Steeds een goed advies

Wij geven onze klanten altijd een goed advies over welke warmtebron het beste bij hun situatie en woning past. Nieuwbouw of renovatie, iedere installatie is specifiek.